Marion jalka

Kesäkuun puolivälissä huomasin yhtäkkiä, että Mario ontuu toista takajalkaansa. Tehosterokotus oli varattu parin päivän päähän, niin päätin seurata tilannetta ja kysyä tarvittaessa rokotusten yhteydessä eläinlääkäriltä asiasta. Tietoa ei ollut, mitä varsinaisesti oli käynyt. Koirat ovat päivät keskenään kotona, ja tuollaisen 4 kk ikäisen vauhtihirmun kanssa kaikki on mahdollista.

Eläinlääkäri ei rokotusten yhteydessä löytänyt selvää kipukohtaa jalasta, Mario kuitenkin aristi vasemman jalan ojennusta eri tavalla kuin oikean jalan. Hoitona viikon tulehduskipulääke kuuri ja jos ei sillä parane, niin sitten kuvattavaksi. Tulehduskipulääkkeellä ei ollut mitään vaikutusta. Ontuminen jatkui ja välillä Mario ei laskenut jalalle painoa ollenkaan. Jalka kuvattiin Juhannuksen alla ja ontumisen syy löytyi. Polven takana oleva nuljuluu oli murtunut kolmeen osaan. Kuvat lähtivät myös Tampereelle ortopedille katsottavaksi.

Mario_polvi
Marion polven nuljuluu 3-osassa

Ortopedin lausunnosta poimittua:  ”Luonteeltaan tuo on nopeakasvuisten, lihaksikkaitten ja riehakkaitten koirien vamma”. Hoitona koiran pitäminen levossa muutaman viikon ajan. 4kk ikäisen pennun pitäminen levossa onkin sitten oma lukunsa. Oma eläinlääkärimme suositteli jopa Marion häkittämistä hyppimisen ja pomppimisen estämiseksi. Häkittämiseen en halunnut mennä, koska olin kuullut useammasta koirasta, joilla häkittämisen seurauksena on koiran sosiaalinen puoli kärsinyt. Marion jalka ei vaikuttanut kovin kipeältä, joten todellakin jouduimme miettimään miten tuo levossa pitäminen onnistuu. Ennen kesäloman alkua Mario tuli mukaani töihin, koska siellä ei pysty hyppimään, pomppimaan ja riehumaan.

töissä
Jotkut voivat ottaa töissäkin rennosti

Ihan täyslevossa Marioa ei ole pidetty, lenkit vähennettiin kuitenkin minimiin ja yritettiin keksiä kaikenlaista kivaa puuhaa, jota voi tehdä paikallaan. Kiinalaiset myrkkyluut (ne joissa on se kanafile pinnassa) ovat auttaneet Marion jalan parantumista huomattavasti.

WP_20180726_19_39_39_Rich
Kaksi on syönyt jo oman luunsa, ja yrittävät näyttää siltä, kun eivät odottaisi kolmannen pudottavan omaansa.

Pieni takapakki tuli jalalle kolmen viikon toipumisen kohdalla. Siitäkään ei tiedetä mitä kävi, kun kukaan ei ollut näkemässä. Yhden vuorokauden ajaksi tuolloin ontuminen paheni. Helle on ehkä auttanut myös paranemisprosessia, hillitsee huomattavasti jopa pennun riekkumista.

Nyt noin 5 viikkoa ontumisen alusta jalka alkaa olla kunnossa. Mario ei enää ole ontunut sitä yli viikkoon. Nyt vielä pari viikkoa mennään varovasti rasitusta lisäten ja sitten voidaan toivottavasti julistaa jalka parantuneeksi ja jatkaa pennun kanssa metsästysmaihin tutustumista ilman hihnaa.

WP_20180726_09_47_47_Rich
Pitkulainen tennispallo kesti kolmen koiran käsittelyn. Sitten tuli Mario…
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s