Kesä tuli

Kuukausi on vierähtänyt edellisestä päivityksestä. Marikon nimi on muotoutunut Marioksi. Käytiin rokotuksilla ja Mario oli oikein reipas, tällä kertaa ei huomannut pistosta ollenkaan (sirutuksessa oli ainoa pennuista, joka kiljaisi piikkiä). Naapurit ja tutut sanovat, että Mario on kasvanut paljon. Itse sitä on hieman vaikea huomata, paitsi että ei enää mahdu lasten leikkihuoneen portin läpi leikkihuoneeseen. Portti on kasattu ruuveilla, niin nopsaan saatiin ruuvinvääntimellä ruuvit ja sitä myöten pentu irti portista. Älykäs pentu oppi kerrasta, että ei enää kannata yrittää portin läpi.

Mario on alkanut käymään kävelyllä Tinkan ja Täpän mukana. Hyvin jaksaa pentu kulkea muiden kanssa ja pienen totuttelun jälkeen olen itsekin tottunut kolmen hihnan hallintaan. Muuten Marion päivät kuluvat pääasiassa Tinkan tai Täpän kimpussa, nukkuen ja erinäisiä tavaroita tai huonekaluja pureskellen. Pari uintikertaa on takana ja näyttelyharjoituksissa käytiin kokeilemassa miltä pöytä tuntuu. Tulevilla metsästysmailla ollaan käyty parikertaa maistelemassa jäniksenpapanoita. Yllättävän kauaksi pentu lähtee itsekseen seikkailemaan, vähän on käynyt mielessä pitäisikö sille jo sovittaa tutkapanta kaulaan. Toistaiseksi Tinka on kuitenkin aika suvereenisti seurannut pennun jäljen tarvittaessa.

 

Tinkan ja Täpän kanssa agilityharjoitukset on siirtyneet ulkokentälle. Aurinkoisena päivänä oikein mukavaa. Siilinjärvellä pyörähdettiin myös tuttuja katsomassa Mehtäkoera näyttelyssä. Täpä esiintyi normi hyvin tuloksena ERI. Tinka taas oli normi itsensä…kulki nenä maata viistäen ahmimassa kaikki ihmisiltä tippuneet herkut kehästä ja minä en saanut sitä kulkemaan yhtään suoraan. Tuloksena oli H ja kommentti nokisesta naamasta. Mukava päivä kaikkinensa. Meillä tuo näyttelyissä käynti on enemmän sosiaalinen tapahtuma kuin tulostenhaku tilaisuus. Siilinjärven näyttelyssä ei sitten tullutkaan otettua kuin yksi kuva. Kuvan tunnistaa näyttelyssä otetuksi vain siitä, että Tinkalla ja Täpällä on kaulassa ”näyttelyhihnat”.

Toukokuussa meillä kävi myös mieluisia vieraita. Tinkan ja Täpän kasvattaja Anneli poikkesi Ellyn ja Unelman kanssa kylässä.

kolmesukupolvea
Kuvassa mukana 3 sukupolvea ja ”kummitäti”. Eli vasemmalla Tinkan ja Täpän emä ja Marikon mummo Maliskan Elly, takana Astalan Unelma, jota voisi hyvin kuvata Tinkan ja Täpän kummitädiksi.
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s